Góra Lodowa - Lody tradycyjne, Ustka, Słupsk

O firmie

O nas

Zapraszamy Państwa do świata lodów. Jednego z nielicznych miejsc, gdzie lody są czymś więcej niż tylko kolejnym produktem do sprzedaży. W Cafe Góra Lodowa lody zajmują szczególne miejsce. Każdy smak to efekt długich poszukiwań i testów. 

Cafe Góra Lodowa to jedno z niewielu miejsc w Polsce, w którym lody są produkowane w tradycyjny sposób, zgodnie z najlepszymi praktykami włoskich lodziarzy. Lody z Góry Lodowej  wyrabiane są wyłącznie z najwyższej jakości składników pochodzących często z najbardziej wyszukanych miejsc na świecie. Nasze lody sprzedawane są jak najszybciej od daty produkcji – tak, aby w ręce naszych klientów trafiały doskonale świeże, wyjątkowe produkty – lody bez barwników, polepszaczy, ulepszaczy, idealnie gładkie i o wspaniałym smaku.

 

Przypomnij sobie czy pamiętasz jeszcze jak kiedyś smakowały lody śmietankowe, czy pamiętasz jeszcze lody o smaku truskawek, które zostały zrobione z truskawek... czy to nie jest smak Twojego dzieciństwa. Smak, który zniewala, a nawet uzależnia...? 

Wielkie korporacje produkujące lody na masową skalę dążą do zwiększania zyskowności. W tym celu do swoich lodów dodają sztuczne barwniki, środki konserwujące i dużo powietrza. Wszystko to powoduje, że prawdziwy smak lodów gdzieś zanika.

 

 

Historia Cafe Góra Lodowa

Rok 2007

Wszystko zaczęło się od tego, że czegoś nam w Ustce brakowało. Nie mogliśmy znaleźć w okolicy  miejsca, gdzie moglibyśmy pójść, posiedzieć, wypić dobrą kawę, zjeść lody, może jakieś ciastko. Tak narodził się pomysł - robimy lody, najlepsze na świecie lody. 

Po wielu telefonach, niezliczonych spotkaniach i zjedzeniu niemożliwej wręcz ilości lodów, w końcu wiedzieliśmy czego chcemy. Potem zaczęły się żmudne przygotowania - projekty, uzgodnienia, kredyty, zakupy, remonty. Ale było warto.

Rok 2008 

To rok wielkiego otwarcia. 22 maja 2008 - wielkie otwarcie pierwszej lodziarni Cafe Góra Lodowa w Ustce. Pierwsi klienci, pierwsze opinie o naszych wyrobach... wspaniały czas. Okres wytężonej pracy i wielkiej satysfakcji z tego, że nasze lody podbiły gusta naszych klientów. 

Rok 2009

Rok 2009 to okres stabilizacji i pewnego uspokojenia. Poszukiwanie nowych smaków. Zaczęliśmy piec własne ciasta i ciasteczka. Pod koniec roku zapada decyzja - otwieramy punkt w Słupsku.

Rok 2010

23 kwietnia 2010 otwarcie drugiej lodziarni, tym razem w Słupsku. 

Rok 2011

Niestety pomieszczenia  lodziarni w Ustce okazują się za małe na nasze potrzeby. Podejmujemy decyzję o przeniesieniu pomieszczeń produkcyjnych w nowe miejsce. W czerwcu, tuż przed letnim sezonem w Ustce, przenosimy produkcję lodów do nowych pomieszczeń. Nasze nowe laboratorium lodziarskie ma powierzchnię około 100 metrów kwadratowych. W końcu mamy miejsce, gdzie można wytwarzać najwspanialsze lody i ciastka w Ustce i okolicy.

Rok 2012

Najważniejszym wydarzeniem roku 2012 to otwarcie nowej lodziarni-kawiarni w Ustce. Mieści się ona przy ul. Marynarki Polskiej 40. Tempo prac było szaleńcze, ale udało nam się zdążyć na czas. Wielu naszych klientów jest zachwycona nowym lokalem.

W tym roku rozwineliśmy też naszą oferte o lody na patyku oraz jako jedni z pierwszych w Polsce zaczeliśmy produkować lody bez użycia cukru. Zastąpiliśmy go stewią. Te lody naprawdę są bardzo nisko kaloryczne.

Created by Vena. Studio
Cafe Góra Lodowa ©2011